Background Image
Previous Page  16 / 16
Information
Show Menu
Previous Page 16 / 16
Page Background

16 Karkkilan työväenopiston

ohjelma syksy 2016 – kevät 2017

810201 Hygieniapassi

Yhteiskoulu, to 16.–23.2. klo 17.30–20.45

Raija Susi, kurssimaksu 60 €

Hygieniapassi vaaditaan kaikilta pakkaamat-

tomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita

käsitteleviltä henkilöiltä. Kurssilla kerrataan

elintarvikehygienian perusasioita ja suorite-

taan hygieniaosaamistesti. Tietoa hygienia-

osaamistestistä on saatavilla osoitteesta

www.hygos.fi

ja etukäteen suosittelemme

tutustumista kurssin oppimateriaaliin osoit-

teessa

www.lupakokata.fi.

Testitilanteessa on

todistettava henkilöllisyys, joten ota henkilöl-

lisyystodistus mukaan. Testin hyväksytysti lä-

päissyt saa henkilökohtaisen hygieniaosaamis-

todistuksen.

810213 Viinin perusteet:

Eurooppalaisen ruokakulttuurin

kulmakivi

Kirjasto, ti 27.9., 11.10., 25.10., 22.11.,

10.1., 7.2. klo 18–19.30

Ari Heiniö, kurssimaksu 32 €

Tutustutaan viinien maailmaan kansantajuises-

ti. Viinien sovittaminen ateriaan ja makunautin-

non maksimointi. Kurssille voi osallistua myös

kertamaksulla (10 €/kerta)

27.9. Viinin käsittely – kaiken perusta

11.10. Taustaa viinien eroista – viinin ja ruu-

an liitto

25.10. Sukellus punaviinien maailman

22.11. Täysi kattaus valkoviineistä

10.1. Kaikki kuplajuomista

7.2. Aterian tärkeä päätös – jälkiruoka

810230 Tehdään hapankaalia A

Opistotalo, la 24.9. klo 11–15

810231 Tehdään hapankaalia B

Opistotalo, su 25.9. klo 11–15

Mirja Kärkäs, Leena Pitkäpaasi, kurssimak-

su 20 €

Valmistetaan hapankaalia talveksi. Mukaan

kurssille 10 litran ämpäri ja kansi, 8 kg talvi-

kaalia, 1 dl karkeaa merisuolaa, 1–2 porkka-

naa, 1 omena, puinen puuronuija, leikkuuveit-

si. Tekemisen ohessa syödään kaalikeittoa ja

perehdytään hapankaalin terveysvaikutteisiin.

810210 Maailman jouluruokailta

Opistotalo, yläkerta, pe 18.11. klo 18–20.15

Ana Maria Gutierrez-Sorainen,

käteismaksu 10 €

Tutustutaan eri maiden jouluruokakulttuurei-

hin ja maistellaan nyyttikestiperiaatteella eri-

laisia ruokia.

810211 Raakasuklaakurssi

Opistotalo, yläkerta, la 19.11. klo 10–13.15

Irene Lahti, kurssimaksu 15 €

Helppotekoisen ja terveellisen suklaan valmis-

tuskurssi. Suklaat myös paketoidaan joululah-

joiksi. Mukaan kurssille 2 päällekkäin menevää

kulhoa (vesihaude). Materiaalimaksu 10 €.

810238 Sokerikuorrutekakku

Kahvila Puustinna, su 20.11. klo 12–15.30

Marika Kosunen, kurssimaksu 75 €

Sokerikuorrutekakun niksit silotuksesta ko-

risteluun. Kurssilaiset saavat jo etukäteen oh-

jeen kakkupohjan ja -kreemin tekoon ja tule-

vat kurssille valmiin kreematun kakun kanssa.

Kurssimaksu sisältää kaikki kurssipäivänä tar-

vitut materiaalit.

810240 Sokerityökurssi

Kahvila Puustinna, su 23.4. klo 12–15

Marika Kosunen, kurssimaksu 50 €

Sokerista leivontaa! Kurssilla käydään läpi so-

kerimassan käsittely, värjäys, säilytys, kau-

litseminen, laskokset, röyhelöt, helminauha,

hortensia sekä pitsikuvion painaminen soke-

rimassaan. Kurssimaksuun sisältyvät kaikki

ohjeet, valkoinen sokerimassa, värjäykseen

tarvittavat värit, kertakäyttöhanskat, rasia

valmiin työn kuljetukseen. Ota mukaasi siis

vain oma esiliina!

810235 Sushikurssi

Yhteiskoulu, kotitalousluokka, la 28.1.

klo 14–17.15

Hiroko Palmunen, kurssimaksu 15 €

Sushi on hyvää ja terveellistä. Kurssilla opetel-

laan riisin keittämistä japanilaisittain, sushirii-

sin maustamista, japanilaisen munakkaan te-

kemistä, Makizushin ja Nigirizushin tekemistä.

Ruokatarvikemaksu n. 10 €. Mukaan voivat tul-

la niin uudet kuin aiemmin sushikurssilla olleet.

810215 KonMari: siivouksen

elämänmullistava taika

Kirjasto, ke 28.9. klo 17.30–19

Mira Ahjoniemi, käteismaksu 5 €,

ei ennakkoilmoittautumista

Kuinka järjestän japanilaisenMarie Kondonme-

netelmällä kotini kuntoon kerralla pysyvästi.

KonMari-projektinmyötä huomaa järjestäneen-

sä elämääkin uuteenmalliin, kun tunnistaamikä

tuottaa aidosti iloa. Luento sopii sinulle, joka et

ole vielä lukenut KonMari-kirjaa sekä kirjan lu-

keneille ja projektissa jo edenneille. Tilaisuuden

lopussa mahdollisuus keskustella yhdessä Kon-

Mari -kirjan herättämistä ajatuksista.

110465 Huonekalujen verhoilu

Opistotalo, alakerta, ti 6.9.–29.11., 10.1.–

4.4. klo 18–20.30

Virve Niemi, kurssimaksu 74 €

Entisöidään ja verhoillaan oma huonekalu. Al-

keis- ja jatkokurssi.

110466 Huonekalujen ja esineiden

entisöintikurssi

Nyhkälän koulu, to 8.9.–1.12., 12.1.–6.4.

klo 18–20.30

Virve Niemi, kurssimaksu 74 €

Opetellaan entisöintimenetelmiä ja entisöi-

dään perinteisin menetelmin oma esine tai

huonekalu, kuten puinen tuoli, lipasto, pieni

pöytä. Alkeis- ja jatkokurssi.

110490 Hopeatyön

ja kivenhionnan kurssi

Högforsin päiväkoti, ma 5.9.–28.11.,

9.1.–3.4. klo 18–20.30

Ari Vuorela, kurssimaksu 74 €

Hopeaketjujen valmistusta, kivenhiontaa, ki-

vien istutusta ja hopeakorujen kehystystä. Al-

keis- ja jatkokurssi. Tarvikemaksu 10 €.

110491 Hopeaketju- ja hopeatyökurssi

Huhdintie 16 työtila, la–su 4.–12.2.

klo 10–17

Ari Vuorela, kurssimaksu 58 €

Valmistetaan esim. viikinkiketjuja, hopeakoru-

ja, sormuksia, kivenistutuksia. Työvälinemaksu,

materiaalimaksu hopeasta.

110492 Mosaiikkikurssi

Opistotalo, alakerta, ke 19.4. klo 18–21.15,

la–su 22.–23.4. klo 10–17

Anne Siirtola, kurssimaksu 45 €

Valmistetaan mosaiikkitekniikalla erilaisia

käyttöesineitä: kukkaruukkuja, pöydänkansi,

kehyksiä, koriste-esineitä jne. Mosaiikkimate-

riaaliksi käyvät mm. kaakeli, posliinipalat, lasin

ja muovinpalat. Mukaan mosaiikkimateriaalia

ja työstettävä pohja, sekoitusastioita ja kova-

metallihohtimet (jos on).

Kotitalous