16 Karkkilan työväenopiston
ohjelma syksy 2016 – kevät 2017
810201 Hygieniapassi
Yhteiskoulu, to 16.–23.2. klo 17.30–20.45
Raija Susi, kurssimaksu 60 €
Hygieniapassi vaaditaan kaikilta pakkaamat-
tomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita
käsitteleviltä henkilöiltä. Kurssilla kerrataan
elintarvikehygienian perusasioita ja suorite-
taan hygieniaosaamistesti. Tietoa hygienia-
osaamistestistä on saatavilla osoitteesta
www.hygos.fija etukäteen suosittelemme
tutustumista kurssin oppimateriaaliin osoit-
teessa
www.lupakokata.fi.Testitilanteessa on
todistettava henkilöllisyys, joten ota henkilöl-
lisyystodistus mukaan. Testin hyväksytysti lä-
päissyt saa henkilökohtaisen hygieniaosaamis-
todistuksen.
810213 Viinin perusteet:
Eurooppalaisen ruokakulttuurin
kulmakivi
Kirjasto, ti 27.9., 11.10., 25.10., 22.11.,
10.1., 7.2. klo 18–19.30
Ari Heiniö, kurssimaksu 32 €
Tutustutaan viinien maailmaan kansantajuises-
ti. Viinien sovittaminen ateriaan ja makunautin-
non maksimointi. Kurssille voi osallistua myös
kertamaksulla (10 €/kerta)
27.9. Viinin käsittely – kaiken perusta
11.10. Taustaa viinien eroista – viinin ja ruu-
an liitto
25.10. Sukellus punaviinien maailman
22.11. Täysi kattaus valkoviineistä
10.1. Kaikki kuplajuomista
7.2. Aterian tärkeä päätös – jälkiruoka
810230 Tehdään hapankaalia A
Opistotalo, la 24.9. klo 11–15
810231 Tehdään hapankaalia B
Opistotalo, su 25.9. klo 11–15
Mirja Kärkäs, Leena Pitkäpaasi, kurssimak-
su 20 €
Valmistetaan hapankaalia talveksi. Mukaan
kurssille 10 litran ämpäri ja kansi, 8 kg talvi-
kaalia, 1 dl karkeaa merisuolaa, 1–2 porkka-
naa, 1 omena, puinen puuronuija, leikkuuveit-
si. Tekemisen ohessa syödään kaalikeittoa ja
perehdytään hapankaalin terveysvaikutteisiin.
810210 Maailman jouluruokailta
Opistotalo, yläkerta, pe 18.11. klo 18–20.15
Ana Maria Gutierrez-Sorainen,
käteismaksu 10 €
Tutustutaan eri maiden jouluruokakulttuurei-
hin ja maistellaan nyyttikestiperiaatteella eri-
laisia ruokia.
810211 Raakasuklaakurssi
Opistotalo, yläkerta, la 19.11. klo 10–13.15
Irene Lahti, kurssimaksu 15 €
Helppotekoisen ja terveellisen suklaan valmis-
tuskurssi. Suklaat myös paketoidaan joululah-
joiksi. Mukaan kurssille 2 päällekkäin menevää
kulhoa (vesihaude). Materiaalimaksu 10 €.
810238 Sokerikuorrutekakku
Kahvila Puustinna, su 20.11. klo 12–15.30
Marika Kosunen, kurssimaksu 75 €
Sokerikuorrutekakun niksit silotuksesta ko-
risteluun. Kurssilaiset saavat jo etukäteen oh-
jeen kakkupohjan ja -kreemin tekoon ja tule-
vat kurssille valmiin kreematun kakun kanssa.
Kurssimaksu sisältää kaikki kurssipäivänä tar-
vitut materiaalit.
810240 Sokerityökurssi
Kahvila Puustinna, su 23.4. klo 12–15
Marika Kosunen, kurssimaksu 50 €
Sokerista leivontaa! Kurssilla käydään läpi so-
kerimassan käsittely, värjäys, säilytys, kau-
litseminen, laskokset, röyhelöt, helminauha,
hortensia sekä pitsikuvion painaminen soke-
rimassaan. Kurssimaksuun sisältyvät kaikki
ohjeet, valkoinen sokerimassa, värjäykseen
tarvittavat värit, kertakäyttöhanskat, rasia
valmiin työn kuljetukseen. Ota mukaasi siis
vain oma esiliina!
810235 Sushikurssi
Yhteiskoulu, kotitalousluokka, la 28.1.
klo 14–17.15
Hiroko Palmunen, kurssimaksu 15 €
Sushi on hyvää ja terveellistä. Kurssilla opetel-
laan riisin keittämistä japanilaisittain, sushirii-
sin maustamista, japanilaisen munakkaan te-
kemistä, Makizushin ja Nigirizushin tekemistä.
Ruokatarvikemaksu n. 10 €. Mukaan voivat tul-
la niin uudet kuin aiemmin sushikurssilla olleet.
810215 KonMari: siivouksen
elämänmullistava taika
Kirjasto, ke 28.9. klo 17.30–19
Mira Ahjoniemi, käteismaksu 5 €,
ei ennakkoilmoittautumista
Kuinka järjestän japanilaisenMarie Kondonme-
netelmällä kotini kuntoon kerralla pysyvästi.
KonMari-projektinmyötä huomaa järjestäneen-
sä elämääkin uuteenmalliin, kun tunnistaamikä
tuottaa aidosti iloa. Luento sopii sinulle, joka et
ole vielä lukenut KonMari-kirjaa sekä kirjan lu-
keneille ja projektissa jo edenneille. Tilaisuuden
lopussa mahdollisuus keskustella yhdessä Kon-
Mari -kirjan herättämistä ajatuksista.
110465 Huonekalujen verhoilu
Opistotalo, alakerta, ti 6.9.–29.11., 10.1.–
4.4. klo 18–20.30
Virve Niemi, kurssimaksu 74 €
Entisöidään ja verhoillaan oma huonekalu. Al-
keis- ja jatkokurssi.
110466 Huonekalujen ja esineiden
entisöintikurssi
Nyhkälän koulu, to 8.9.–1.12., 12.1.–6.4.
klo 18–20.30
Virve Niemi, kurssimaksu 74 €
Opetellaan entisöintimenetelmiä ja entisöi-
dään perinteisin menetelmin oma esine tai
huonekalu, kuten puinen tuoli, lipasto, pieni
pöytä. Alkeis- ja jatkokurssi.
110490 Hopeatyön
ja kivenhionnan kurssi
Högforsin päiväkoti, ma 5.9.–28.11.,
9.1.–3.4. klo 18–20.30
Ari Vuorela, kurssimaksu 74 €
Hopeaketjujen valmistusta, kivenhiontaa, ki-
vien istutusta ja hopeakorujen kehystystä. Al-
keis- ja jatkokurssi. Tarvikemaksu 10 €.
110491 Hopeaketju- ja hopeatyökurssi
Huhdintie 16 työtila, la–su 4.–12.2.
klo 10–17
Ari Vuorela, kurssimaksu 58 €
Valmistetaan esim. viikinkiketjuja, hopeakoru-
ja, sormuksia, kivenistutuksia. Työvälinemaksu,
materiaalimaksu hopeasta.
110492 Mosaiikkikurssi
Opistotalo, alakerta, ke 19.4. klo 18–21.15,
la–su 22.–23.4. klo 10–17
Anne Siirtola, kurssimaksu 45 €
Valmistetaan mosaiikkitekniikalla erilaisia
käyttöesineitä: kukkaruukkuja, pöydänkansi,
kehyksiä, koriste-esineitä jne. Mosaiikkimate-
riaaliksi käyvät mm. kaakeli, posliinipalat, lasin
ja muovinpalat. Mukaan mosaiikkimateriaalia
ja työstettävä pohja, sekoitusastioita ja kova-
metallihohtimet (jos on).
Kotitalous